Mezinárodní festival nového cirkusu a pouličního divadla
10.–12. června 2016, Ostrava

Galerie pod otevřeným nebem

Vážené dámy, vážení pánové. Dovolujeme si vám představit sochaře, kteří se rozhodli vystavit svá unikátní sochařská díla právě na našem festivalu Cirkulum. Všechna si můžete prohlédnout právě na Alšově náměstí. Ve večerních hodinách se můžete těšit na speciální nasvícení soch, které jim dodá zcela jinou dimenzi.

Jan Špaček (Sochař)

 Je loňským absolventem Atelieru sochařství Fakulty umění Ostravské univerzity a patří tak k nastupující generaci ostravských umělců. V jeho tvorbě nalézáme sochy a objekty inspirované vesmírem, souhvězdími či mlhovinami.  Zajímá se také o propojování historických a uměleckohistorických souvislostí s nejaktuálnější současností - tedy s jeho ryze vlastním pohledem, názorem a pozicí. 

Tomáš Bečka (Sochař)

Narodil se v r. 1986 v Praze. Studoval na Ostravské univerzitě na fakultě výtvarných umění. Věnuje se umění práce se dřevem, kamenem, plastem, betonem či keramikou. Náš festival budou zdobit dvě jeho oblíbené sochy. Socha z pryskyčice a betonu.

Jan Šneberger (Sochař)

Pochází ze Šumavy, do Ostravy šel studovat Ostravskou univezitu fakulta umění. Také se účastní ostravské platformy negalerijní prezentace současného umění, tzv. Kukačka.

Jiří Vyvial (Sochař)

 Pochází z Ostravy. Celým svým srdcem se věnuje dřevu, jeho největší vásní je tvořit a zažívat radost ze života. Rád dáva dřevu smysl a tvar.

"Dřevo mi voní, má energii, je pořád živé, baví mě, naplňuje a dává možnost seberealizace. S jeho pomocí vyjadřuji a prezentuji svůj pohled, názor, postoj na cokoli dřevěnou formou, dřevěnými myšlenkami. Cítím v tom šanci na rozvoj jak řemeslný, tak duchovní. Moje Touha je vytvářet díla se silným energetickým nábojem, způsobující pocit Fajna a Úžasna. Život pro mně není procesem objevování, ale procesem tvoření.Nechci sám sebe objevovat, ale stát se tím, kým chci být. Žiju pro Radost, Lásku, Poznání. Přál bych si, aby se Vám moje díla líbila a chtěli je mít.. i doma."